vzw ADL Cluster > ADL-Assistentie

ADL-Assistentie

ADL staat voor Activiteiten van het Dagelijkse Leven.

De ADL assistentie omvat ‘hulp bieden bij het verrichten van deze materiële handelingen welke de bewoners omwille van fysieke beperking niet of slechts gedeeltelijk kunnen uitvoeren’. Dit zijn handelingen die men stelt om aan de dagelijkse behoeften te voldoen: lichaamsverzorging, eten, rusten, …

De dienstverlening wordt verstrekt vanuit de ADL centrale. Een team ADL assistenten is 24 uur op 24 beschikbaar d.m.v. een oproepsysteem. Assistentie wordt uitsluitend verleend op uitdrukkelijke vraag van de bewoner en dit volgens zijn of haar aanwijzingen.


De ADL-centrale

De ADL- centrale is gelegen in de Cirkelstraat 2 onafhankelijk van het gebouw Schottenburg. Voor de ADL- assistenten is aanpalend aan de bureau van de coördinator een lokaal voorzien van drie op vijf meter, uitgerust met één tafel, acht stoelen en twee zetels. Een uitgeruste keukenhoek stelt de ADL- assistenten in staat koffie te maken, maaltijden op te warmen en dranken fris te houden.

De buitendeur van de Cirkelstraat 2 is geautomatiseerd en na aanmelden (hetzij telefonisch of met sleutel of met bel) kunnen de bewoners zich begeven in de bureau van de coördinator.

Naast de ADL- centrale is nog een kleine technische ruimte voorzien waar de computer de oproepen en de beantwoording van de oproepen registreert. Ook de dects zijn er opgesteld.

adl2