Blog

Omdat wij graag delen wat er leeft in onze voorzieningen en in de zorgsector, schrijven wij geregeld blogs. Op die manier houden wij jou op de hoogte van alle nieuwtjes en tonen wij waarmee wij bezig zijn. Naaste familieleden van bewoners krijgen zo een unieke kijk in de wereld van zorg en welzijn.

adl Cluster en VTI Oostende kijken trots terug op een prachtig traject van samenwerking dat een mooie transformatie heeft gebracht in het ADL Cluster Oostende. Deze gezamenlijke inspanning benadrukt het belang van inclusie, maatschappelijke betrokkenheid en levensvreugde in het hart van onze badstad.

Squatina gaat voor kleur en het mix and match aanbod in werkkledij!

Het zat er al een tijdje aan te komen… De werkkledij binnen Squatina is aan vervanging toe!

Werkkledij

Onze werkkledij moet comfortabel zijn, goed gewassen kunnen worden en last but not least: de waarden van onze huizen uitstralen.
De visie van Squatina is om die huiselijkheid te verhogen.

Squatina, Alzheimerliga, steunpunt mantelzorg, stad Oostende, Familiehulp sloegen de handen in elkaar en samen starten we in 2023 opnieuw met een “Familiegroep Dementie” in de regio Oostende.

Van 5 tot 29 januari 2023 kan je in de exporuimte van de bibliotheek Kris Lambert Oostende het kunstproject Wie.ben.je.vandaag.het.maakt.niet.uit.ik.koester.herinneringen. gaan ontdekken.

Groep van assistentiewoningen De Zandhille opent zijn deuren voor jou!

Leer ons beter kennen via een rondleiding met nadien een kopje koffie en gebak!

Vooraf inschrijven is niet nodig.

In september hielden wij een kunstexpositie die in het teken stond van dementie. Bewoners, vrijwilligers en medewerkers waren welkom!

Deze was te bezichtigen in ons woonzorgcentrum. Het was een boeiend project tussen mensen die verblijven in ’t Ponton én de mensen die er werken.

Slechts een handjevol mensen waren op de hoogte dat op donderdag 22/09/2022 de duofiets werd geleverd! De verrassing voor bewoners en medewerkers was groot en werd feestelijk onthaald.

Leer tijdens deze vormingssessie de werking van ons Centrum voor dagverzorging kennen.
Er is ook tijd voor een rondleiding, vragen, koffie en gebak.

Wil jij de werking van ons centrum voor dagverzorging leren kennen?
Kom, volledig vrijblijvend, een kijkje nemen. 's Morgens ontvangen wij jou met een tasje soep en in de namiddag met koffie en gebak.

Tot dan!